Shetland Race 2004

Forside Reisebrev

 

Tørking på Shetland

Vannet rant inn

De siste dagene med mekking hadde medført mye nye hull i dekket. Det hadde ikke vært tid til å tette alle hullene skikkelig. Dette medførte at i det vi fikk oversjø, begynnte vannet å renne inn fra alle kanter.

Vår første prøvetur

Shetland Race ble vår første mulighet til å teste hvordan båten tålte en havseilas.

Vi kjøpte båten uten utstyr for havseilas, så det var mye skruing som skulle til for å få båten gjennom sikkerhetsjekken. Redningsflåten, som vi fikk tilsendt siste dag, ble montert natten før start.

Da startskuddet gikk kunne vi endelig slappe av, vi hadde klart å få båten ferdig! Vi hadde bestemt oss for å ta en rolig tur til Shetland, vi visste ikke hvor mye båt og utstyr tålte. I tillegg seilte vi med seil målt inn i 1973.

Starten i Korsfjorden gikk rolig for seg, først utenfor Marstein tok vinden seg opp. Vi var kjappe med å hive i et rev (og siden flere...). Båten fungerte utmerket, og vi ble rask imponert over hvor god båten var å seile i "litt" sjø.

Hadde en super tur over (den mest behagelige vi har hatt hittil), med etterhvert liten storm i kastene (da var det vel bare oss og to andre båter igjen der ute...) Vi seilte rom slÝr hele veien -bortsett fra at par timer ved Oseberg, hvor vi tok ned storseilet på grunn av lite vind og gammel sjø.

På hjemturen var vi blitt litt modigere (utstyret holdt jo over, så da regnet vi med det ville holde tilbake også). I tillegg blåste det mindre. Dermed klinket vi til med en 2. plass i klassen på vei hjem.

 

 


 

 

Mannskapet

 

 

 

Carl Anton var med oss til Shetland.
 

Jørn ved roret

  Forside Reisebrev