Bergen-Lillesand 2005

Forside Reisebrev

For spinnaker gjennom Nyleia

 

Fortøyd i fin og lun uthavn på Bragdøya utenfor Kristiansand

 

Med ny-montert DuoGen gjennom Blindleia

 

 

Vi beregnet god tid på turen fra Bergen til Lillesand i år, og dro fra Haakonsvern i godt vær og medvind tirsdag formiddag. Som første stopp tok vi en natt syd på Bømlo. Onsdag seilte vi videre til Tananger med pitstopp for å ordne noen småting i byen i Haugesund.

Torsdag morgen dro vi tidlig fra havn, og med gode meldinger om kuling i ryggen, tenkte vi at frokosten -og de andre måltidene- kunne vi ta på sjøen. Meldingene slo desverre ikke til, og nok en gang krysset vi Jæren med kuling midt i mot. Heldigvis hadde vi en svensk Hallberg Rassey 34 ca en halv time foran oss -så vi hadde noen å "konkurrere" med. Vi holdt godt følge, men da vi la inn siste rev i storseilet, og rullet inn forseilet til størrelse med en 4'er, ble det vanskelig å holde høyde, og de dro litt fra....Sjøen var urolig (århundrets underdrivelse), så det ble dårlig med matlaging, og etter å slukt en pose MM's til frokost i 17-tiden, fikk Eli kjenne hvordan det føles å være sjøsyk. Bedringen var heldigvis rask, da hun fikk karret seg til rors igjen. Slitne, våte og lettsalta ankom vi Egersund.

Fredag hadde vi en super dag til havs med norlig bris som gradvis økte utover dagen. Vi heiste spinnaker utenfor Egersund, men måtte etterhvert ta den ned og fortsette med spridd forseil. Vinden og bølgene økte på, og igjen var det Jørn som fikk den beste surfen (12.8 knop på loggen).

Lørdag tok vi oss en hviledag i Farsund. Platene som støtter masten der den går gjennom skroget hadde løsnet, og vi ville få festet disse før vi dro til havs igjen. Silene har rette salingshorn, og masten beveget seg urovekkende mye. Lørdag kveld roet vinden seg slik at Jørn fikk tatt av akterstaget, og jekket masten slik at vi fikk platene på plass.

Søndag seilte vi i nydelig vær sammen med en million (minst) andre båter over Lindesnes. Vi lurte på å legge oss i Ny Hellesund for natten, men det var det mange som hadde tenkt før oss, så vi fortsatte mot Kristiansand, og la oss til i uthavn på Bragdøya. Etter å ha seilt hele turen med lue og et par ull-stillonser var det deilig å endelig finne varmen.

Mandagen brukte vi på å bade og slappe av, og i tillegg fikk vi montert den nye vind- og slepegeneratoren som vi (spesielt Jørn -han ville helst montere den i 2-3 meters bølger når vi passerte Lista) var utrolig spente på. Utpå ettermiddagen tok vi turen gjennom Blinleia hjem til Sundet på Justøya.

Skipper'n til rors

 

Grilling i Tananger

 

Vi har sjøsatt gummijolla vår for første gang (og åpnet bryllupsgaven fra Jorunn og Trygve -en spitter ny 5 hk Yamaha). Her på startlinjen for jollerace. Trond og Marianne ligger på svai utenfor brygga.

  Forside Reisebrev